Bruschetta z Kremowym Szpinakiem i Migdałami

Bruschetta z Kremowym Szpinakiem i Migdałami

Składniki

2 łyżki oleju rzepakowego
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
400 g świeżego szpinaku
150 ml śmietanki 30%
sól, pieprz
świeża gałka muszkatołowa
płatki migdałowe
chleb pełnoziarnisty

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej olej rzepakowy a następnie przesmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek.

Dodajemy świeży szpinak i smażymy aż zmięknie około 2-3 minuty.

Po tym czasie dolewamy śmietankę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową i redukujemy ją do połowy.

Chleb pełnoziarnisty kroimy na kromki, a następnie pieczemy go w piekarniku do chrupkości

Na grzanki nakładamy szpinak, a na wierzch migdały.

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Kulki mocy

Program edukacyjny Winiary Drugie śniadanie Czas przygotowania: 30min + czas oczekiwania