Domowy jaglany budyń czekoladowy

Domowy jaglany budyń czekoladowy

Program edukacyjny Winiary
Podwieczorek 
Czas przygotowania: 30min
 

Składniki

1 szklanka kaszy jaglanej
3 szklanki mleka
pół tabliczki czekolady
1 łyżka kakao 
1 łyżka brązowego cukru lub miodu
ew. Prażone orzechy do posypania, wiórki kokosowe

 

Ilość porcji
4
Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną wypłucz pod zimną woda a następnie ugotuj w 2 szklankach mleka do miękkości – może się posklejać i nie musi być sypka. 

Pozostałe mleko zagotuj z kakao i cukrem oraz wanilią. Dodaj do niego kaszę jaglaną, a następnie całość zmiksuj przy pomocy blendera ręcznego na gładki krem. 

Budyń podawaj posypany czekoladą  i orzechami.
 

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Kulki mocy

Program edukacyjny Winiary Drugie śniadanie Czas przygotowania: 30min + czas oczekiwania