Frittata z pomidorami i szczypiorkiem

Frittata z pomidorami i szczypiorkiem

Składniki

4    jajka
½    czerwonej papryki
150g    pomidorków koktajlowych
garść    pokrojonego szczypiorku
100g    szpinaku
50g    wędzonego łososia
do smaku    sól, pieprz

Ilość porcji
2 osoby
Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Umyj i osusz dokładnie warzywa. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół.

W głębokim naczyniu rozbij jajka, dodaj szpinak, paprykę, pomidorki, szczypiorek oraz pokrojonego w kawałki wędzonego łososia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Masę przelej do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika na 30 minut.

Gotową frittatę pokrój na kromkę chleba pełnoziarnistego.

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Kulki mocy

Program edukacyjny Winiary Drugie śniadanie Czas przygotowania: 30min + czas oczekiwania