Frittata z pomidorami i szczypiorkiem

Frittata z pomidorami i szczypiorkiem

Składniki

4    jajka
½    czerwonej papryki
150g    pomidorków koktajlowych
garść    pokrojonego szczypiorku
100g    szpinaku
50g    wędzonego łososia
do smaku    sól, pieprz

Ilość porcji
2 osoby
Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Umyj i osusz dokładnie warzywa. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół.

W głębokim naczyniu rozbij jajka, dodaj szpinak, paprykę, pomidorki, szczypiorek oraz pokrojonego w kawałki wędzonego łososia. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Masę przelej do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika na 30 minut.

Gotową frittatę pokrój na kromkę chleba pełnoziarnistego.

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Owocowe szaszłyki

Melona, pomarańcze, jabłka, banana obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Umyj i osusz dokładnie winogron i maliny. N...

Sałatka z tuńczykiem

Umytą i osuszoną sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki i wyłóż nią dno salaterki. Obierz jajka ze skorupki i pokró...

Zielony shake warzywny

Umyj i osusz dokładnie szpinak. Obierz kiwi i banana ze skórki i pokrój w kostkę. Do blendera dodaj wcześniej przygot...

Półmisek owoców

Umyj i osusz dokładnie owoce. Obierz ze skórki banana, jabłko, melona i pomarańcze, którą dodatkowo oczyść z białych nit...