Kasza jaglana na mleku z suszonymi owocami

Kasza jaglana na mleku z suszonymi owocami

Składniki

50g    kaszy jaglanej
150ml    mleka 2%
1 łyżeczka    miodu
25g    rodzynek
3    suszone morele
10    orzechów nerkowca
do ozdoby    starty suszony kokos lub wiórki kokosowe

Ilość porcji
1 osoba
Sposób przygotowania

W garnku podgrzej mleko, dodaj miód. Poczekaj aż mleko zacznie wrzeć .

Suszone morele pokrój na mniejsze kawałki i posiekaj orzechy.

Kaszę jaglaną opłucz pod zimną wodą, a potem gorącą. Dodaj ją do gotującego mleka razem z morelami, rodzynkami i orzechami. Gotuj do momentu aż kasza wchłonie cały płyn.

Gotową kaszę przełóż do miseczki i posyp startym, suszonym kokosem.

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Kulki mocy

Program edukacyjny Winiary Drugie śniadanie Czas przygotowania: 30min + czas oczekiwania