Placuszki szpinakowo-bananowe z musem owocowym

Placuszki szpinakowo-bananowe z musem owocowym

Składniki

PLACKI:
2 bardzo dojrzałe banany
2 jajka
1 szklanka mąki pełnoziarnistej
1 szklanka niesłodzonego mleka migdałowego
150 g świeżego szpinaku
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary
1 łyżeczka cynamonu
olej rzepakowy do smażenia

DODATKI:
mus owocowy
niesłodzony dżem

Ilość porcji
2
Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki oprócz mąki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
2. Do gotowej masy dodaj porcjami mąkę i wymieszaj tylko do połączenia składników.
3. Na patelni rozgrzej olej i smaż jednakowej wielkości placki z obu stron, aż staną się rumiane.
4. Placki podawaj z musem owocowym lub niesłodzonym dżemem.

Placuszki szpinakowo-bananowe z musem owocowym

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Kulki mocy

Program edukacyjny Winiary Drugie śniadanie Czas przygotowania: 30min + czas oczekiwania