Tosty z kolorowymi pomidorami pesto i serem korycińskim

Tosty z kolorowymi pomidorami pesto i serem korycińskim

Program edukacyjny Winiary
Kolacja
Czas przygotowania: 20 min

Składniki

4 kromki pieczywa razowego 
2 łyżki masła
3 kolorowe pomidory
100g sera korycińskiego 
Pęczek bazylii
½ szkl. Oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 ząbek czosnku
1 łyżka soku z cytryny
½ szkl. Tartego parmezanu
sól i pieprz do smaku

Ilość porcji
4
Sposób przygotowania

Do blendera wrzuć listki bazylii. 

Dodaj oliwę, starty parmezan, sok z cytryny i rozgnieciony ząbek czosnku. 

Całość dokładnie zmiksuj na gesty sos. Jeśli będzie zbyt rzadki dodaj więcej sera. 
Na końcu dopraw solą i pieprzem.

Pomidory i ser pokrój w plastry. 

Na patelni rozgrzej masło i zrumień na nim kromki razowego pieczywa aż zrobią się złote i rumiane. 

Na opieczony plastry chleba połóż plastry pomidorów. Dodaj ser koryciński, a na górę łyżeczkę pesto.

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Kulki mocy

Program edukacyjny Winiary Drugie śniadanie Czas przygotowania: 30min + czas oczekiwania