Wrapy z pieczonym indykiem i awokado

Wrapy z pieczonym indykiem i awokado

Program edukacyjny Winiary
Drugie śniadanie
Czas przygotowania: 20min
 

Składniki

4 tortille
200g pieczonego indyka
1 awokado
Garść ulubionej sałaty np. Dębowej
Kolorowa papryka
2 łyżki majonezu
Sól i pieprz do smaku

Ilość porcji
3-4
Sposób przygotowania

Indyka pokrój w plastry. Papryki pokrój w paski, a awokado w plasterki. 

Placek tortilli posmaruj majonezem. 

Ułóż na nim liście sałaty a następnie plastry indyka. 

Na wierzchu ułóż plastry awokado i paski papryki. 

Całość dopraw solą i pieprzem a następnie zwiń jak burrito. 

Podawaj przekrojone na pół.
 

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Kulki mocy

Program edukacyjny Winiary Drugie śniadanie Czas przygotowania: 30min + czas oczekiwania