Wrapy z twarożkiem, rzodkiewką i wędzonym łososiem

Wrapy z twarożkiem, rzodkiewką i wędzonym łososiem

Składniki

4 wrapy pełnoziarniste

150g łososia wędzonego na zimno

pęczek rzodkiewek

pół zielonego ogórka

1 opakowanie twarożku kanapkowego

pęczek koperku

garść roszponki

garść kiełków

1 mała czerwona cebulka

szczypta soli i pieprzu

Ilość porcji
3-4 osoby
Sposób przygotowania

Rzodkiewkę i zielony ogórek pokrój w plasterki.

Koperek posiekaj, a czerwoną cebulkę pokrój w półplastry.

Na każdym placku rozsmaruj łyżkę twarożku.

Dodaj plasterki rzodkiewek, ogórka oraz kilka plasterków wędzonego łososia.

Całość posyp siekanym koperkiem, listkami roszponki, kiełkami oraz dopraw solą i pieprzem, zwiń jak buritto.

Podawaj przekrojone na pół.

Przepisy na zdrowie

Poznaj przepisy, które pozwolą przygotować Ci posiłki na cały dzień nawet jeśli w kuchni jesteś nowicjuszem.

Kulki mocy

Program edukacyjny Winiary Drugie śniadanie Czas przygotowania: 30min + czas oczekiwania